Härlig uppstart på höstsäsongen.

12 Augusti 2023

Hemsjö vs Säven/Hol 2-10 (2-3)

Vi får kriga första 15 för att komma in i matchen. Hemsjö gör 1-0 efter 10 min. Strax efter det får vi flyttat upp laget då Hemsjö ligger lågt med sitt mittfält. Där tar vi tag i matchen och sen är det inget snack.

Vi gör 1-1 i matchminut 19, 1-2 kommer strax efter 25 spelade minuter, sen får vi in vårt 3e mål strax innan klockan står på 40min. Vi har bud på fler i första halvleken men den slutar ändå med ett baklängesmål till 2-3.

I andra trummar vi på samtidigt som Hemsjö tröttnar. Och vi vinner halvleken med 7-0

Samtliga gör ett bra jobb idag. Kul å se reserver och debutanter som kommer in och tar för sig

Målskyttar:

Oskar K

Jonsson

Alfred S

Ek

Ville (3)

Erik (2)

Matchreferat Östadkulle - Hol/Säven

21 Juni 2023

0-6 (0-4) på Lenavallen. Vi har gott om spelare tillgängliga och kan laborera lite med laget.

Inför matchen gick vi över till 4-3-3, lite virrigt i positionspelet till en början men vi kommer in i det snabbt.

Vi skapar bra tryck på Östadkulle och när kvarten har gått har Vilhelm gjort 2 och där emellan har även Oskar K hunnit näta. 3-0 är ställningen ett tag, vi jobbar på, hittar mitten och Ville i många av uppspelen. Det gör att vi kommer rättvända och Östadkulle har problem med oss i hela halvleken. Erik sätter punkt för halvleken med 4-0 i 43e minuten.

I andra sjunker tempot en hel del. Vi tar minimalt med risker men håller i taktpinnen. 5-0 kommer genom Oscar T efter 60 spelade minuter. Oskar K sätter punkt för matchen med sitt andra för kvällen.

Matchreferat Hol/Säven - Sparsör

17 Juni 2023

Efter 4 raka utan förlust tog vi oss an Sparsör hemma på vallen.

Ovisst inför matchen då vi saknar 5-6 ordinarie spelare och gästerna kommer som omgångens serietvåa.

Man kan inte vara nöjd med 1-3 men vi va närmre än resultatet säger.

Vi åker på ett tidigt baklängesmål emot oss. Därefter krigar vi oss in i matchen och Erik kvitterar innan halvtimmen är slagen. Nästa kalldusch kommer i matchminut 43. Sparsör ställer om, det känns som vi har koll på läget men en kedja av situationer med oflyt/bristande noggrannhet leder fram till 1-2.

I stora delar av andra spelar vi grymt bra.

En frispark med högre än allsvensk klass leder till 1-3 och därefter missar vi en straff.

En stor eloge till hela truppen men framförallt spelare som inte har så många minuter på plan i år. Vi har t o m debutant med idag. Vi sliter i frånvaron av många startspelare, och dessutom gör det riktigt bra.

Hols IF årsmöte 2023

10 Mars 2023

Hols IF har hållit ett välbesökt årsmöte i klubblokalen. Bland de många valen kan nämnas att föreningens starke man, Gerhard Ohlsson, omvaldes som ordförande. Omval även för Anders Lummander som nu är inne på sitt tredje decennium som kassör.

Klubben är väl stadd vid kassan tack vare uthyrning av mark och lokal till vägbyggare. Glädjande rapport gavs om att klubben nu återigen har ett seniorlag (Hol/Säven) i seriespel efter ett års uppehåll. Inte mindre glädjande är att ungdomsverksamheten uppgår till närmare 40 flickor och pojkar.

Årsmötet avslutades med trevligt samkväm där delikata smörgåstårtor, bakade av Marianne Bergström, inmundigades med god aptit.

Foto: Arne Johansson

Årsmöte 2023

27 Januari 2023

Tack!

10 Januari 2023

Efter två år utan någon Sparbanken Cup i Vårgårda sporthall blev nystarten på Trettondagen en succé. Publikrekord och rafflande fotboll med två div 6-lag i finalen. Grattis Sollebrunns AIK.

Hols IF vill tacka alla som möjliggör för oss att arrangera denna klassiska cup som introduceras redan för 40 år sedan.

Stort tack till sponsorer, deltagande lag, publik, media, domare, alla övriga funktionärer och inte minst P8-lagen i VIK och Hol som underhöll i pausen innan finalen.

Tack för i år. Välkomna åter till Sparbanken Cup Trettondagen 2024.

Bildsvep Sparbanken Cup 2023

10 Januari 2023

Sparbanken Cup 2023

20 November 2022

Efter två inställda cuper räknar vi nu med att anordna cupen på trettondagen 2023!

Inget däckbyte i år

30 Mars 2022

Det blir tyvärr inget däckbyte i år 2022.

Glömt köpa julklapp?

7 December 2021

Ge bort svartgul gemenskap i år! Årets julklapp är såklart hoodies, träningskläder eller väska från vår klubbshop. Handla innan Onsdag, 8 December, för leverans innan jul.

Klicka här för att komma till Hols klubbshop!

Seniorinfo!!!

13 September 2021

Stark prestation från samtliga då vi vinner mot Fristad med 3-0 helt rättvist dessutom. Många saker som var bra. Vi hade hög motivation hela vägen, sedan har det lossnat rejält för Matte som bidrar med mycket poäng.

Tycker även backlinjen hittade helt rätt höjd, vilket innebar att vi kunde försvara oss rättvända under hela matchen.

/ Coach

Storseger i måstematch!!!

26 Augusti 2021

Vi gör en jättefin insats och vinner välförtjänt med stora siffror, 5-0!!! Redan från start kliver vi in och visar att denna matchen är våran. Efter fem minuter har vi skapat lägen för att vinna matchen!!!

Alla inblandade står för en stark prestation och vi gör ett antal klassmål samt skapar chanser under hela matchen. Lesjak gör ett lysande inhopp och stänger matchen med tre raka snygga mål! Vi fick en stor effekt av att spela med två centrala forwards denna kväll, starkt att prestera när det som bäst behövs, snyggt!!!

/ Coach

Tung förlust mot Östadkulle.

22 Augusti 2021

En jämn match där vi har förtvivlat svårt att sätta bollen i nät. ÖSK tar ledning i 43e genom straff vilket är deras första målchans. Sedan får de tidigt i andra 2-0 som styrs in från vår spelare och ställer Anton i målet. Tunga psykologiska mål.

Efter det har vi en stark period och skapar utan att sätta bollen i nät. Nu gäller det att studsa tillbaka på torsdag då vi möter Sparsör, där 3p krävs för att inte tappa för mycket mark. Vi tränar måndag kl 18 på vallen!!

/ Coach

Hej Alla Sävens BK / Hols IF vänner!

14 Augusti 2021

Välkomna på en helkväll till Sävevallen Tisdag 31 augusti 2021 kl 1800.

Styrelserna i våra klubbar vill bjuda er på en fotbollskväll för att visa upp våra fotbollsspelare i våra klubbar och även visa vårt goda samarbete. Vi vill även på detta sätt träffa er supportrar till våra klubbar. Det kommer bli en enkel kväll men med god anda hoppas vi. Det kommer bjudas på fika och grillad korv som vår fotbollssektion fixar.

Välkomna!

Matchmiljö 2021

10 Juni 2021

Nu står västgötafotbollen redo att starta seriespelet för seniorerna och alla ser fram emot trevliga upplevelser. Inför säsongen 2021 har föreningarna gjort ett stort arbete på temat Matchmiljö 2021, både då det gäller ungdom och seniorer.

Läs mer genom att klicka på länken här.

A-träning i Hol!

17 April 2021

Välkomna till Hols IF!

10 April 2021

Nu drar vi i gång med fotbollsträningen igen. Du som är fotbollssugen och född 2011–2015 är varmt välkommen till Hols Idrottsplats onsdagar kl. 18-19.00. Vi börjar den 14/4.

Information sker via Supertext i gruppen ”Hols IF fotboll 2011-2015”. Är du inte med i gruppen meddelar du ditt mobilnummer till någon av ledarna så ordnar vi det. Även i år kommer vi dela in barnen i två grupper, en yngre grupp och en äldre grupp. Vi som är med som ledare är Mikael Agemo, Samuel Kjellberg, Johan Wennergren, Arvid Rydetorp, Jenny Lang.

I vår bjuder vi också in barn som är födda 2016, tillsammans med en förälder, att delta i Fotbollskul. Finns underlag och intresse kan denna grupp också bli ett lag framöver. Vid frågor kontakta Linda Skoog.

Hoppas vi ses! /Ledarna

Shoppa klubbkläder!

10 April 2021

Nu kan vi med glädje presentera vårt nya samarbete med Tifosi som ny föreningsleverantör.

Vi har startat upp en klubbshop där du enkelt och smidigt kan köpa dina föreningskläder. Den är öppen 365 dagar om året och förväntad leveranstid är ca 2 veckor.

Klicka här för att komma till Hols klubbshop!

Årsmöte Hols IF

14 Mars 2021

Hols IF har haft årsmöte i klubblokalen. Arne Johansson ledde förhandlingarna med sedvanlig bravur.

Inga större nyval stog på dagordningen utan valen blev som följer:
Huvudstyrelse:
Ordf Gerhard Ohlsson vice ordf Hans Ekström
Kassör Anders Lummander sekr Roger Carlander
Övriga ledamöter: Johan Hansson ,Linda Skoog och Gun Ekström.
Ordf fotboll Emil Carlson
Ordf ungdom Linda Skoog.

Mötet avslutades med smörgåstårta från Mathias Kök & Rum.

Dagen då Hols IF peakade

5 Mars 2021

Hols IF som 1976 blev tvåa i division 4 Västergötland Västra. Bilden tagen vid serieepilogen efter matchen mot seriesegrarna Tråvad på Torsvallen i Vara.
Bakre raden fr.v: Egon Sohlberg, Rune Hansson, Hans Bergström, Arne Johansson, Kent-Ove Jansson, Kent Holm, Ulf Johansson, Inge Ljunggren, Gerhard Olsson och Benny Granath.
Främre raden fr.v: Stig-Arne Svensson, Roger Carlander, Björn Engdahl, Roland Andersson, Morgan Svensson, Kent Bergström, Hans Carlson och Sune Melin

Söndagen den 10 oktober 1976 är en minnesvärd dag i Hols IF:s 76-åriga historia. Denna dag säkrades nämligen en andraplats i division 4 som på den tiden var den ”riktiga” fjärde divisionen i det svenska seriesystemet.

Året innan var laget ytterst nära att degraderas till femman men tack vare heroiskt kämpande i de fyra sista matcherna inhöstades hela sju av åtta poäng. (OBS! På den tiden gav seger endast två poäng)

Därmed gick laget, från en till synes hopplös jumboplats, förbi två av konkurrenterna och kunde säkra kontraktet på bättre målskillnad.

Mot denna bakgrund var förväntningarna inte särskilt högt ställda inför 1976 års säsong. Men det skulle bli precis tvärtom. Hol var med i toppstriden redan från början och säsongen kom att bli klubbens bästa någonsin.

Efter nio omgångar var laget fortfarande obesegrat och ledde då serien på 12 poäng genom tre vinster och sex oavgjorda matcher. En bra bit in på höstsäsongen hade Hol häng på tabellettan Tråvads IF. I det läget fanns således fortfarande chans till avancemang till trean. (Endast seriesegraren avancerade)

Förhoppningarna om en serieseger grusades emellertid genom två raka förluster mot Skogslund och Vänersborgs IF. Andraplatsen fanns dock inom räckhåll. Även om den således inte innebar någon möjlighet till kvalspel så var det var en stor sporre för laget att försöka uppnå. I den sista matchen mötte Hol seriesegrarna Tråvad borta. Matchen spelades på Torsvallen i Vara. För att säkra en andraplats krävdes en poäng för att hålla Vänersborgs IF bakom sig på tredje plats i tabellen.

Matchen blev mycket dramatisk, I halvtid var resultatet 2-2. Hol kämpade frenetiskt för att hålla ställningen matchen ut. När två minuter återstod gjorde Tråvad 3-2 och rullgardinen verkade neddragen i och med att Vänersborg ledde sin match.

I matchens absolut sista anfall spelades bollen upp till Kent-Ove Jansson som från kanten sneddade in i straffområdet där han blev fälld. Straff.

Kent-Ove satte själv straffen stensäkert i mål och han gjorde därmed sitt och Hols tredje mål. 3-3. Slutsignalen ljöd. Andraplatsen var säkrad.

Den 10 oktober 1976 är därför en synnerligen speciell dag för Hols IF.

En stor bedrift för en liten landsbygdsklubb som i stort sett bara bestod av egna produkter från trakterna kring Hol, Horla, Kärtared och Siene.

Året efter tog dock division 4-sejouren slut och därefter har det blivit spel i femman och sexan för Hols IF (sedermera Säven/Hol).

Men klubbens framgångar var ändå inte slut.

I detta skede av Hols IF:s historia var nämligen damlaget på stark uppgång på sin marsch mot rikets högsta serie. Deras fantastiska bedrift, som bl.a. gav en plats i den allsvenska Maratontabellen, är såklart värd en särskild mässa till vilken vi återkommer framöver.

/ARNE JOHANSSON

Gerhard Ohlsson omvald som ordförande i Hols IF

2 Mars 2020

Årsmötesförhandlingarna hölls i klubblokalen. Foto: Arne Johansson

Hols IF har hållit sitt årsmöte i klubblokalen under ledning av mötesordföranden Arne Johansson. Av verksamhetsrapporterna framgick att jubileumsåret 2019, då Hols IF firade 75 år, såväl sportsligt som ekonomiskt varit ett bra år. Både på ungdoms- och seniorsidan har Hols IF sedan många år ett gott och väl fungerande samarbete med Sävens BK. A-laget hamnade på en fin tredjeplats i div. 5. En remarkabel insats stod skyttekungen Christoffer Krabbe för då han gjorde hela 42 mål i serien. Ett, minst sagt, svårslaget rekord.

Sparbanken Cup, som arrangerades i Vårgårda sporthall för 37:e året i följd, blev en sedvanlig publiksuccé som dessutom gav ett rekordstort nettoresultat. Grusplanen och delar av klubblokalen har även detta år varit uthyrt till PEAB som är entreprenörer för motorvägsbygget. Anders Lummander, klubbens ”finansminister” sedan 25 år, kunde belåtet redovisa ett gott årsresultat och en solid balansräkning.

Den nyvalda styrelsen för Hols IF. Fr.v. Hasse Ekström. Linda Skoog, Gun Ekström, Gerhard Ohlsson, Johan Hansson, Anders Lummander och Roger Carlander. Foto: Arne Johansson

Bl.a. gjordes följande val.
Huvudstyrelsen: Gerhard Ohlsson, ordförande, Roger Carlander, sekreterare, Anders Lummander, kassör, Hasse Ekström, Mattias Skoog, Gun Ekström och Johan Hansson, Ersättare: Jörgen Olsson och Christer Jost.
Fotbollssektionen: Gerhard Ohlsson, ordförande, Emil Carlson, Mats Frank, Erik Adolfsson och Tommy Ohlsson. Ersättare: Anders Lummander.
Ungdomssektionen: Linda Skoog, ordförande, Emil Lindblad, Martin Olausson, Per Mårtensson, Stefan Larsson och Mikael Agemo. Ersättare: Anders Carlander.
Plan- och lokalkommittén: Roger Carlander, ordförande, Hasse Ekström, Rune Bergström, Mattias Skoog och Gun Ekström. Ersättare: Erik Örarbäck.
Revisorer: Anne-Marie Carlander och Morgan Svensson. Ersättare: Lennart Hansson.

Utdelning av förtjänsttecken från Svenska Fotbollförbundet, Västergötlands Fotbollförbund och klubbens egna utmärkelser förrättades av Gerhard Ohlsson.

Här ses några mottagare av förtjänsttecken som bevis på nedlagt arbete i klubben. Foto: Arne Johansson

Därefter avslutades årsmötet med trevligt samkväm och traditionellt inmundigande av en välsmakande smörgåstårta.
/ARNE JOHANSSON

Årets prisutdelning är avklarad!

11 November 2019

Årets skyttekung: Krabbe (42 mål)
Årets mål: Albin Hägg (Södra Ving hemma)
Årets spelare: Krabbe
Årets städgubbe: David Hall
Tidningsjakten: Jonas Andersson
Årets hederspris: Alfred Näverstedt

Gerhard omvald Hol-ordförande

75-årsjubilerande Hols IF har hållit sitt årsmöte hos sponsorn Starks Flis.
Av verksamhetsrapporterna framgick att 2018 varit ett händelserikt och bra år för föreningen.

På den sportsliga fronten har det sedan många år väl fungerande samarbetet med Sävens BK fortsatt både på ungdoms- och seniorsidan. För A-lagets del blev det en hedrande tredjeplats i div. 5 med chans på kval till div. 4 ända in på sluttampen av serien. Tack vare uthyrning av grusplanen och delar av klubblokalen till PEAB (byggare av E 20, motorvägen) kunde kassören presentera en årsredovisning med stabil ekonomi. Därigenom så har klubben kunnat göra flera investeringar under året. T.ex. har köket i klubblokalen utökats och helrenoverats liksom domarrummet. Vidare så har åkgräsklippare och traktor renoverats. Djupborrad brunn, hydrofortank och vildsvinsstängsel runt A-planen är andra projekt som genomförts.

Under ledning av mötesordföranden Arne Johansson gjordes bl.a. följande val. Gerhard Olsson omvaldes som ordförande i huvudstyrelsen. Hasse Ekström, vice ordförande, Anders Lummander, kassör, Roger Carlander, sekreterare. Övriga ledamöter är Gun Ekström och Mattias Skoog. I fotbollssektionen ingår Gerhard Olsson och Emil Carlson. I sektionen ingår även tre ledamöter som utses av Sävens BK. Ungdomssektionen utgörs av Linda Skoog, ordförande, Stefan Larsson, Anders Lummander, Per Mårtensson och Martin Olausson. Plan- och lokalkommittén: Roger Carlander, ordförande, Hasse Ekström, Rune Bergström, Mattias Skoog och Gun Ekström

För mångårigt arbete i föreningen avtackades Arne Olsson (styrelsen) och Christer Jost (plan- och lokalkommittén) Någon form av jubileumsaktivitet planeras till hösten.

Årsmötet avslutades med samkväm och förtäring av en välsmakande smörgåstårta från sponsorn Mathias Kök och Rum.

ARNE JOHANSSON

Dags att presentera Per och Keno på tränarfronten i Säven/Hol

15 November 2018

Läs mer på Lokalfotboll/0322.

Skön säsongsavslutning!

8 Oktober 2018

Vi vann mot Lerum med 8-7 efter årets bästa match. Vi ledde med 5-2 så Lerum fick sätta in en spelare extra så de kom ikapp till 5-5, sen det var fight hela vägen.

Efter matchen åt vi på McDonalds och avslutade med Laserdome i Göteborg.

Vinst i sista matchen!

7 Oktober 2018

Säsongens sista match spelades på Hols IP emot Bollebygd/Olsfors. En match som startar med bra spel över hela planen vilket inte resulterar i några vidare chanser för bägge lagen. Domaren sätter tidigt nivån och tillåter ett spel med mycket hård kamp, underhållningen är på topp! Vi får vänta till minut 32 innan vår målkung Krabbe kan lyfta bollen över B/Os målis efter en fin långboll ifrån Adam och en fin skarv av Hall, 1-0 vilket även är resultatet i halvtid.

Andra drar igång och redan i minut 52 snor Krabbe till sig ett svagt hemåt pass ifrån B/O och blir ensam med målis tills han blir nedriven strax utanför straffområdet, resultatet blir rött kort till B/O försvarare. Matchen fortsätter efter detta med hård kamp och många chanser, vi väntar till minut 80 innan Krabbe gör 2-0 efter frispelning utav Sölva. Minut 82 efter att dom båda herrarna som va inblandade i 2-0 målet byter roller och Sölva rullar in 3-0, minut 83 kan Albin sätta dit 4-0 efter ännu en assist av Sölva.

Slutresultatet blir 4-0 och vi slutar säsongen på en hedervärd 3:e plats, efter att sumpat kvalplatsen emot Byttorp i förra omgången och inte haft någon att spela för i denna match visar vi att vi är ett lag som krigar ändå!

Nämnas ska att detta var vår tränare Anders sista match i klubben som tränare. Ett stort tack till Anders Hindström som styrt skutan denna säsong! Önskar honom all lycka i framtiden!

Poängtapp...

27 September 2018

Bortamatch mot Byttorp va veckans utmaning. Vi spela en fantastiskt fin fotboll i första halvlek och skapar på ett ungefär sisådär 10-15 lägen som lika gärna kunnat resulterat i mål. Går inte att säga så mycket mer om första halvlek, vi spelar ut Byttorp men vi saknar målen.

Andra halvlek startar vi lite darrigare vilket resulterar i att Byttorp gör 1-0. Efter detta tar vi återigen taget över matchen och skapar ytterligare en mängd chanser innan Kenan kan trycka in 1-1. Vi pressar så mycket vi bara kan men bollen vill inte in mellan stolparna, 1-1 slutresultat.

Tråkigt och orättvist att tappa 2 poäng efter återigen en av säsongens bästa matcher men gör man inte mer än 1 mål på alla lägen är det svårt... återigen får vi förlita oss på att andra matcher går till vår fördel för att ha en chans på kvalet.

Klar seger i striden om kvalplatsen!

23 September 2018

Helgens motstånd bestod av Nossebro IF som är en av huvudkonkurrenterna om kvalplatsen emot division 4. Vi startar matchen mycket starkt och kommer till bra lägen efter bara 5-10min in i första halvlek. Efter att vi haft trycket i första 10min börjar NIF ta över spelet men vi släpper inte fram dom till några farliga lägen. Första halvlek fortsätter med bra spel och mycket bra kamp ifrån båda lagen och de märks att det är mycket som står på spel, men i 43:e minuten kommer Kenan runt på sin kant och trollar bort ett försvar som tillslut inser att kapning är deras enda alternativ, straff! Krabbe kliver fram och sätter bollen helt otagbart ifrån 11m ribba in, 1-0 vilket vi tar med in i halvtidsvilan.

Andra halvlek startar intensivt och vi styr spelet bra offensivt och bakåt släpper varken baklinjen eller Axel Schill till något farligt. Vi bränner 2 frilägen, vi nickar utanför på hörna, skott över, skott utanför, ja ni hör hur de låter... tillslut spelar Kenan in till Jonas A i mitten utanför straffområdet där han säkert placerar in 2-0! Tråkigt nog tar det inte mer än 2-3min innan NIF reducerar genom ett motlägg mitt på vår egen planhalva som seglar in över en chanslös Schill, 2-1. De märks att NIF får energi av reduceringen och att nästa mål är avgörande, men rättvist och snyggt så spelar Pontus Hägg fri David Hall i djupet och Hall gör inga misstag utan lägger in 3-1 i bortre! Vi fortsätter pressa och genom en skada på vår notoriske målskytt Krabbe får Pontus Sölvasson chansen som ensam forward och som han tar vara på chansen, först ett skott från ingen vinkel alls som träffar kryssribban... sen får han en boll in i mitten och sätter säkert dit 4-1, 5min efter har han ingen vinkel igen men denna gång sätter han den snyggt bredvid första stolpen, 5-1!

Matchen slutar 5-1 och vi skapar oss en bra chans att ta kvalplatsen!!! Nästa match är borta emot Byttorp på Torsdag 27/9 kl:19.30, kom och stötta!

1 poäng med ifrån Bjärkevi

15 September 2018

Vi startar matchen som de bättre laget och sätter pressen högt på SAIK vilket resulterar i att vi skapar mycket framåt och håller det tätt och stabilt bakåt. Ledning 1-0 genom en snygg volly ifrån Krantz och 2-0 efter att Krabbe på egen hand snurrat upp SAIK försvaret på läktaren. Halvtidsresultat 2-0 till oss.

Andra halvlek drar igång och vi är helt borta ur vårt eget spel. SAIK kvitterar till 2-2 efter bara 15min in i andra halvlek... finns inte så mycket mer att säga om denna match, båda lagen skapar några bra målchanser men ingen som får bollen i nät.

Sett över 90min så känns ett X som rättvist resultat. Inget som vi kan vara nöjda över!

1 viktig poäng mot serieledarna!

8 September 2018

Foto: Christer Björnsson

Match emot Sandared/Sjömarken där vi startar med 4-4-2 uppställning. Första halvlek överlag består inte av något vidare skönspel och ifrån vår sida är det en grötig och väldigt slarvig fotboll vilket resulterar i att S/S kan ta ledningen på en omställning, 0-1. Resultatet står sig halvleken ut och vi tar ett ordentligt snack i omklädningsrummet om hur vi ska vända på steken å börja spela den fotboll vi tänkt.

Andra drar igång och vi visar att snacket i omklädningsrummet gjort nytta, mer strukturerat och vårdat spel oavsett om vi försvarar eller anfaller. Vi pressar S/S bra men bollen vill inte in i maskorna... förens klockan står på 91min och Krantz nickar elegant in en hörna ifrån Jonas A, 1-1! De är de sista som händer i matchen och vi tar med oss ett välförtjänt poäng i striden om andra platsen i serien! Nästa match spelas borta emot Sollebrunn på Bjärkevi, lördag 15/9 kl. 13.00!

(Funfact: Hade inte Krantz avgjort så hade Sandared/Sjömarken varit klara för Div. 4)

2-1 vinst mot Vårgårda FK!

31 Augusti 2018

Båda lagen startar matchen lite avvaktande men det känns ändå som det är vi som håller i taktpinnen. I 23:e minuten så får vi en frispark som Ek lägger in perfekt i straffområdet och Krantz är där och skarvar bollen med pannan men den går i ribban, men det ger Krabbe öppet mål på returen och kan nicka in 1-0. Resterande del utav första halvlek bjuder inte på något vidare skönspel och det blir ganska chansfattigt. Halvlek, 1-0.

Andra halvlek drar igång och det startar med att i 50:e minuten blir Krabbe kapad i Vårgårdas straffområde och alla förutom domaren trodde straffen va klar... istället så vänder Vårgårda på spelat och får i anfallet med sig en straff...1-1. Matchen fortsätter med riktig derbykänsla då spelet inte är något vidare från båda håll men kampen och kämpaglöden som visas är betydligt bättre. I 70:e minuten får vi återigen frispark som Lunden denna gång lägger in och hittar Krabbe som skarvar in 2-1! Kampen fortsätter men matchen slutar 2-1 vilket betyder att det är 3:e raka vinsten och vi är med och slåss igen om 2:a platsen i serien!

Nästa match är Lördag 8/9 kl 13.00 återigen på Sävevallen. Gäst denna gång är serieledarna Sandared/Sjömarken!

Revansch mot BAIK!

24 Augusti 2018

Vi startar med 4-4-2 uppställning och startar matchen trots hagel och spöregn aggressivt och bra. Det dröjer till den 29:e minuten innan vårt "wildcard" för dagen Patrik Elmander gör 0-1 med ett fruktat vänsterskott upp i krysset! Tyvärr så kvitterar BAIK i 41:a minuten så vi går till pausvila med 1-1.

Andra drar igång och det känns som att vi är det bättre laget för dagen och utsätter deras försvar för mycket hård press. Vi har som vanligt en uppsjö av kanonlägen som vi inte tar tillvara på, men i den 69:e minuten får vi frispark som Ek levererar till Krabbe som gör en nertagning likt MESSI och levererar därefter ett välplacerat avslut med högern vid sidan av målvakten, 1-2! Vi håller 0:an i resten av halvleken och kan med gott samvete åka hem ifrån ett regnigt Borås med 3 goa poäng!

Missa nu inte nästa hemmamatch på Fredag (31/8) då vi tar emot Vårgårda IK FK, matchen spelas kl 18:15 på sävevallen. VÄLKOMNA!

Förlust mot Bergdalen

11 Augusti 2018

Bra start på matchen till de att vi får en skada på vår mittback David vilket betyder att vi behöver omformulera laget och strukturen faller. Vi spelar ingen vidare fotboll resten av första halvlek och tar med oss 3-0 i baken in i omklädningsrummet.

Andra drar igång och vi spelar bättre fotboll än i första men Bergdalen är de bättre laget och vinner matchen med 4-1. Vi får ta nya tag och glömma fort för på fredag är det Östadkulle som står för motståndet!

Förlust hemma mot Herrljunga...

5 Juli 2018

Vi går ut och gör en bra första halvlek, vi skapar chanser, vi spelar disciplinerat, rullar boll bra, men vi kan inte få bollen i mål. Herrljunga kommer ändå till bästa målchansen på straff, men som många gånger innan så är det enkel plockpotatis för vår keeper Anton Näverstedt (Straffspecialist). 0-0 i halvlek.

I andra halvlek går vi ut och tappar vårat spel fullständigt. Vi jobbar inte som i första halvlek, vi rullar inte boll som i första, vi kommer inte till chanser som vi hade i första. Herrljunga går däremot ut med viljan att vinna och gör i 53minuten 0-1. Resultatet står sig matchen ut och vi kan inte skylla det på någon annan än oss själva tyvärr.

Seger på bortaplan emot Bollebygd/Olsfors!

26 Juni 2018

Vi startar matchen med en 3-5-2 uppställning och gör kanske säsongens hittills sämsta 10-15 minuter... B/O kommer till några vassa lägen och i minut 13 tilldöms dom även en straff, tur är att denna dag har Anton Näverstedt vaknat på rätt sida och räddar straffen enkelt. Efter straffen går vi ner på klassisk 4-4-2 uppställning och tar direkt över mer och mer av matchen, detta resulterar i mål genom Martin Andersson i 36 minuten ,0-1. Halvtidsvila..

Andra halvlek drar igång, vi kommer till några fina lägen utan att lyckas göra mål. B/O har också några väldigt bra lägen men som sagt tidigare så hade vi planens bästa i vårt lag som stod i mål och han räddade allt som kom i hans väg.

Slutresultatet blir 0-1 och vi åker ifrån denna match med en bra krigar insats ifrån hela laget vilket ger oss 3poäng, viktigt för att hänga med i toppen!

Förlust mot Nossebro

7 Juni 2018

Vi inleder matchen bra och har efter bara 5-10min skapat tre mycket bra lägen utan att göra mål. Vi fortsätter att rulla bollen bra och har övertaget i matchen och får utdelning i 33:e minuten, 0-1 målskytt Martin. Efter målet så går vi ner oss i både skärpan och spelet vilket resulterar i att Nossebro kvitterar i 43:e till 1-1 vilket är halvtidsresultatet.

I andra halvlek så går Nossebro ut och är det bättre laget och gör i 58:e minuten 2-1. Efter 2-1 målet så kommer vi in bättre i matchen och kommer till några bra lägen men bollen studsar överallt utom i mål. Slutresultatet blir 2-1 till Nossebro.

Ännu en viktig derbyseger!

31 Maj 2018

Vi inleder matchen med total förvirring i vårt eget positionsspel vilket leder till att Sollebrunn blir det bollförande laget första 5min. Men i 7:e minuten vänder vi på steken genom en långboll ifrån Anton som hittar hela vägen till Krabbe som kan sätta 1-0. Det dröjer inte mer än 3min och Krabbe hittar nätet igen, 2-0. Det dröjer ytterligare 12min innan Krabbe kan fullborda sitt äkta HATTRICK, 3-0. Det är även resultatet som vi tar med in i halvtidsvilan.

I andra halvlek så går vi ut och rullar bra boll och utökar vår ledning genom Albin, 4-0. Sollebrunn gör ett reduceringsmål 4-1 men det blir inte mer än så innan Krantz kan sätta dit 5-1 som blir matchens slutresultat. Vi går än en gång ifrån ett derby rättvist med en seger men nu laddar vi inför nästa som är Nossebro borta 7/6, kom och stötta!

Förlust mot Sandared/Sjömarken

27 Maj 2018

Vi ställer upp med en 4-5-1 uppställning och börjar matchen väldigt starkt. Vi skapar tre kanonlägen efter bara 7minuter men ingen utdelning. Därefter hinner vi missa en straff innan Sandared/Sjömarken gör 1-0 efter hörna. Vi får gå till halvtidsvila med underläge 1-0.

Andra drar igång men i 52:a minuten gör Sandared/Sjömarken 2-0 efter ett friläge. Vi skapar en massa framåt men får aldrig utdelning på våra lägen, istället gör S/S 3-0. Vi krigar på och efter en långboll ifrån Anton i mål så kan Krabbe göra 3-1 i 82:a minuten. Tråkigt men sant så slutar matchen 3-1 och det är inte helt rättvist att vi får lämna Sandevi med 0 poäng.....

Seger 4-2 i derbyt!

22 Maj 2018

Första 35 har vi bollen mest men bara ströchanser.Lunden bjuder VIK på 1-0 men snabb replik av Krabbe som lobbar över en målis som är fel ute. Med tre kvar får Kenan en tå på bollen nära mål i en tilltrasslad situation. 1-2.

Lite jämnare match i andra halvlek men efter 62 vinner Krabbe en närkamp och gör inget misstag i friläge. Snabb replik i 65:e - 2-3 och spännande igen. Ett bra anfall avslutar Krabbe 2-4 och samme man kommer sen fri från mittlinjen men deras målvakt styr undan. Rättvis seger och nu väntar obesegrade Sandared/Sjömarken på söndag.

Förlust mot Borås AIK 1-2

18 Maj 2018

S/H börjar bra och borde gjort både ett och två mål men Baikmålvakten gjorde flera bra räddningar. Spelet jämnar ut sej och första slutar 0-0.

Direkt i andra gör Baik 0-1 på ett bra skott men bara fem min senare bryter Martin fram och drar ett stenhårt skott i bortre gaveln. Inget vidare spel följer och med tio kvar nickar Baik in 1-2 och trots en intensiv hemmapremiär sista tio vill inte bollen in eller deras målis räddar. Borde blivit en poäng men deras målvakt var bäst på plan.

Derbyseger mot Östadkulle 2-0!

9 Maj 2018

Ett skadedrabbat S/H hade inga problem att vinna kvällens derby. Det tog till min 36 innan Pontus Sölva rullade in 0-1 i bortre. En orgie i missade chanser innan Krabbe dödar matchen med 0-2 i 61:a min.

Kan inte räkna upp alla målchanser men närmare 0-6 än 1-2 inför storpublik på Lenavallen.

0-2 mot Bergdalen i hemmapremiären på gräs

4 Maj 2018

Mest långbollar i första utan resultat. Anton i mål räddade oss vid flertalet tillfällen men i 38:e sprintar deras nr 15 ifrån Jonas Ek(!!!!) och gör 0-1. Bättre i andra men bollen vill inte in och i 91:a gör nr 15 0-2.

Oavgjort i första derbyt!

28 April 2018

Det börjar verkligen inte bra - Pontus Hägg ont på uppvärmning - Adam ont i knät - ut efter fyra min. 1-0 efter sex min.

Men i 14:e min får Oskar till ett perfekt inlägg från vänster som Krabbe nickar in. Sen rullar det på 1-2 - Krabbe in till Martin 1-3 Jonas A spelar Krabbe fri och stabil ledning i halvlek. Andra börjar med en snabb reducering. Man får inte ge Erik Karlsson chansen då är det mål. Vi tappar greppet om matchen och med fem kvar är Erik framme igen 3-3. Som i premiären har vi flera skadade och får svårt att byta sista kvarten.

Plus till Krabbe idag med två mål och en ass trots huvudvärk!

Perfekt start på säsongen!

21 April 2018

Tilltänkta topplaget Vedum startade bäst med en drös hörnor första kvarten. Vi stack ändå imellan i sjätte min - Krabbe slår in bollen från vänster och Martin stöter in vid första stolpen. Vi tar över mer och mer men 1-0 i halvlek.

Andra börjar lika bra - Adam drar en frispark från mittlinjen som målis missbedömer i medvinden och boxar in bortre gavelen. Vi tar över resten av matchen och med perfekt försvarspel håller vi nollan utan att Anton behöver anstränga sej. Med kvarten kvar ökar vi till 3-0 - repris på 1-0 Krabbe till Martin.

Plus till alla - extra till Keno o August 👍

Tränarens ord

19 April 2018

Vinterns mörker har nu gått över till sol och serien börjar närma sig med stormsteg.

Det spelar ingen roll hur mycket äldre man är det är fortfarande samma pirr och goa känsla inför en seriepremiär. Förutsättningarna hade väl kunnat vara lite bättre, lite små skador och en rad sjukdomar har gjort försäsongen lite knackig på några håll, men det finns kvalite i truppen och förväntningarna är stora för mig och laget.

I premiären står vedum på andra sidan, ett lag likt oss är tippade i toppen och precis som vi har resultaten varit lite varierande på försäsongen och likt oss förlorade dom sitt genrep, så helt övertygad det står ett hungrigt lag på andra sidan när domaren blåser igång matchen på lördag.

Men om man pratar om hunger, så ska dom få kämpa för sin mat, vi har gått utan föda i veckor, för att visa hur man krigar om föda i en premiär, så med höga förväntningar och en förbannat stor längtan på att det hela ska börja så hoppas ja bara klockan ska bli 13.00 och lördag för nu jävlar kör vi igång 2018 på riktigt.
/// Anders Hindström

Sparbanken Cup 2018

13 Januari 2018

Kanoninsats i Hols IFs Sparbanken Cup!!

Efter tre raka vinster i gruppen bl.a. 5-1 mot VIK A (satte alla fyra straffarna 👍), seger i kvarten mot Härene och med tre sekunder kvar i semin tog vi Annelund i sudden.

I finalen mot Holmalund blev det 4-4 vid full tid och sudden. Vi hade ett par bra chanser men Holmen hade flera vassa chanser och med 30 sek kvar avgör dom med ett skott i krysset 😩

Första finalen på 35 år så man får väl ändå vara jättenöjd fyra timmar senare när pulsen är nere under 200 😃

Säsongens sista spark räddar tredjeplatsen!

30 September 2017

Vi spelar skapligt och efter 25min nickar Linus in en hörna. Sen är det bedrövligt i en timma som jag lämnar utan kommentar!

Med trettio sekunder kvar får ändå Krabbe en boll som han lobbar in över målisen i bortre - kändes som en seger i det läget!

Stabil insats!

24 September 2017

På en blöt plan hade vi räknat med en tuff match mot Rångedala som kämpade för en kvalplats. Vi lyckades ändå ge Annelund en hjälpande hand med seger 5-0!!

Redan efter 5 min rycker sig Krabbe fri och rundar målisen och straff - 1-0 Krabbe. Med 2 min kvar slår Linus ett inlägg som seglar in i bortre. Krabbe dödar sedan matchen med en straff och ett mål till i minut 46 o 49! En kvart senare ett mål till av denne skyttekung! ⚽️

Stabil insats och nu har vi tredjeplatsen inom räckhåll.

Oavgjort mot Tvärred/Vegby

16 September 2017

Första halvtimmen går på halvfart och 0-2 . Efter 32 min så gör Krabbe sin vanliga vändning och 1-2 i bortre gaveln. Linus kommer in i halvlek och nickar in 2-2 nästan direkt men återigen ett mål i baken efter 60 min .

Tio min senare är Linus framme med skallen igen - 3-3. Med sju min kvar trycker Martin in en retur- segermål trodde vi tills det var 30 sek kvar. Ingen markering på bortre stolpen och 4-4 helt onödigt !!

Seger mot Brämhult - 3-1!

10 September 2017

Brämhult började bäst och hade flera farliga lägen första kvarten. Vi stack imellan med ett offsidemål och ett bra skott av Adam som målisen gjorde en tvräddning på uppåt krysset. 0-0 i halvlek och in med Krabbe på topp. Han behövde tre minuter på plan - fri - rundar målvakten och 0-1!! Fyra min senare slår Linus ett perfekt inlägg som Sölva nickar in.

I 20:e min var det dags för Krabbe att slita sej fri på vänsterkanten- inspel till Linus 0-3 i öppet mål !! Brämhult låg på men bjöd på flera omställningar som kunde gett både ett eller två mål till. Istället ett snyggt skott i krysset 1-3 med kvarten kvar.

Stabilt försvarspel gör att Brämhult inte kommer närmare fler mål än ett stolpskott. Go seger mot serietvåan och upp på tredjeplatsen i tabellen!

Seger mot Annelund!

1 September 2017

Första halvlek var rätt jämn med lite derbykaraktär - kamp och många felpass . Med minuten kvar fick vi ett omställningsläge där vi kom tre mot två och efter en fyrtiometersrush av Pontus Hägg frispelar han Albin som säkert sätter 1-0 i bortre gaveln.

I 56:e kommer 2-0 - Martin bryter på mitten och springer rätt igenom Annelundsförsvaret och sätter en tunnel på målvakten. Annelund fortsätter att ha bollen men redan tre minuter senare slår Linus ett inlägg som en omarkerad Jonas À. kan skalla in. Annelund trummar på och med kvarten kvar blir det 3-1.Nervöst på bänken men vi skärper oss efter reduceringen och imatchens sista minut lobbar Albin in 4-1.

Stora siffror men vi var effektiva denna match och Annelund hade bollinnehavet men skapade inte mycket.

Förlust i veckans derby

28 Augusti 2017

Efter 29 min fällde Vårgårdas målvakt Krabbe och han placerar själv säkert in straffen som följer.1-0 i halvlek- mycket kamp och långbollar. Vårgårda kvitterar i 67 min och med tio kvar missar vi markeringen helt på bortre stolpen på en hörna från höger. Förlust 1-2.

Storförlust mot Ardala

20 Augusti 2017

Keno skadad efter 15 min och 1-0 sen 2-0 efter 30 och 3-0 lite senare . Ardala var ruskigt effektiva - 4 chanser tre mål. 3-0 trots ganska bra halvlek av oss. I början på andra blir Martin utvisad och 4-0 och sedan gonatt 7-0. Nya tag med två derbyn nästa vecka.

Toarpskross!

14 Augusti 2017

19' 1-0 Krabbe frispelar Martin
23' 2-0 Krabbe sliter sig fri
31' 3-0 Martin till Linus - språngskalle
39' 4-0 Linus på returen på Krabbes skott
46' 5-0 Linus inlägg-Krabbe nick
60' 6-0 Krabbe skott i bortre
88' 7-0 Krabbe igen

Tre stolpskott och lite andra chanser så det var väl närmare 10-0 än 7-1. Toarp hade ett par chanser men dom räddade Alfred. Plus till Krabbe 4+2, Linus 2+1 och Jonas på mittfältet.

Troligen tuffare till söndag 20 aug - Ardala borta 1700.

Oavgjort i derbyt!

30 Juni 2017

Vi börjar bra och tar ledning efter 25 på en hörna från Tommy dyker Albin upp på bortre 1-0. Vi borde gjort både ett och två mål till på bra lägen. Tyvärr 1-1, också på hörna.

Herrljunga rycker upp sig andra men vi gör ändå 2-1 återigen på en hörna - Krantz på bortre. Med tio kvar - 2-2 och det kändes som vilket lag som helst kunde vunnit med fördel Herrljunga.

Jämnt lag denna gång.

Seger mot Hössna/Timmele 5-2!

27 Juni 2017

Vi får en bra start - Martin frispelar Patrik som inte gör nåt misstag 0-1 i min 17. Fyra min senare får vi en hörna som studsar ut till Martin som drar en halvvolley i krysset. Två min senare ny hörna. Denna gång är det Patrik som med en drömträff nästan skjuter av ribban!!

Tyvärr får H-T till 1-2 på en omarkerad som enkelt nickar in bollen tre min senare.Med 30 sek kvar får H/T en frispark som Alfred missbedömer lite 2-2 och halvlek. 10 min in i andra - ett långt inkast av Krantz och Pontus kommer på bortre och nickar lätt in 2-3. H/T försöker flytta upp och har ett par chanser som Alfred gör bra räddningar på. Vi får flertalet målchanser och matchen stängs med två mål av Martin.

Plus till Martin för tre mål och en ass. Mera plus Patrik och Alfreds andra halvlek.

Härlig seger mot Vedum!!!

15 Juni 2017

Med fyra avstängda och ett par skadade var det lite nervöst att åka till Vedum som hade radat upp segrar. Men nu fick vi precis den starten som behövdes för självförtroendet - hörna av Tommy efter en minut - skott Adam och nick August 0-1. Vedum spelar runt och vi lägger mycket långt på Linus och Krantz och första är nästan slut när Linus får ett bra läge men skottet räddas. Minuten kvar nickar Tommy vid bortre men målisen räddar igen. 0-1 i paus.

I andra försöker Vedum men skapar i princip ingenting och vi får fler och fler lägen. Två i virket och ett par bra omställningar till innan äntligen Vi får en frispark på vänsterkanten som passerar alla och slinker in vid bortre - 0-2 Adam. Efter ett nytt ribbskott får Krantz läge och med två min kvar drar han in 0-3 i bortre gavelen.

Givetvis en fruktansvärd kämpainsats av alla (gött med en bred trupp) men extra till Jonas Ek, Krantz och dubbelt extra till Viktor för en kanonmatch!!

Förlust mot Rångedala 2-5!!

12 Juni 2017

Mål av Adam och Lundén - bägge på hörna . För övrigt inget att skriva om !!

Nöjd eller besviken?

31 Maj 2017

Matchen mot topplaget Brämhult blev en märklig historia:
Min 3 Albin fri 8 Albin igen 14 Krantz 21 Linus plus ett stolpskott i 44:e. Kunde varit 3-4 noll men 0-0 i halvlek! Och då går det som det alltid gör 0-1 efter en kvart i andra.

Men lite byten och kämpatag så med nio kvar kommer Andreas runt på kanten och Adam stöter in bollen vid första stolpen. Fem minuter senare -Andreas igen - inlägg och nick imål av Albin. Rättvisa skipad!! Men på övertid en långboll går fram och hårt skott i bortre - 2-2. Plus till alla och extra till Andreas för två ass och till August för ett bra inhopp.

Mest besviken är svaret 😒

Oavgjort mot Annelund!

25 Maj 2017

Första halvtimmen spelar vi dåligt och Annelund tar rättvist ledningen med 1-0 som står sig till paus. Vi rycker ändå upp oss lite sista kvarten av första så det kändes inte omöjligt att vända matchen. Redan efter sex min kommer Linus loss på högerkanten och spelar in till Martin som dunkar in 1-1 i bortre.

Med halvtimmen kvar blir Jonas A utvisad efter två tveksamma gula och Annelund har flera farliga lägen men vi reder upp det med tur och skicklighet. Vi har väl även ett par chanser med en man kort men vi får vara nöjda med en poäng. Vi har nu spelat tre derby på bortaplan - två vinster och en oavgjord. Helt ok. Brämhult hemma nästa - viktig match!!

Plus till Martin för ett mål och stark insats på mitten efter utvisningen.

Vinst mot Vårgårda IK FK!

21 Maj 2017

Derbyt mot Vårgårda blev en lätt match, seger med 3-0. Planen var att locka upp VIK och kontra bakom backlinjen men i kraftig motvind blev det mest ställningskrig och endast ett skott över att notera. Eftersom Vik inte hade en målchans i medvinden trodde vi på seger i halvlek och redan efter 6 min får Albin ett pass från Andreas - kommer fri och gör enkelt 0-1. Kvarten senare är det omvända roller och Andreas lobbskott från långt håll är otagbart för deras målis som är något långt ut.

Vi spelar av och bevakar ledningen sista tjugo utan problem då Vik inte har en målchans på hela matchen. Det hindrar inte heller Lunden från att nicka in en hörnretur med fem kvar. Efter sju insläppta mål på dom två senaste matcherna var det skönt att hålla nollan utan problem och haka på i toppen.

Tuff match redan på torsdag - Annelund borta. Plus till Ek Lundén och Krantz.

Läs mer om matchen på Lokalfotboll.se.

Säven/Hol - Ardala GoIF

15 Maj 2017

Vi börjar bra med flera målchanser men bollen vägrar gå i mål. Istället får Ardala i väg ett skott som slinker in vid stolpen efter en halvtimme. Dessvärre gör vi en Toarp och bjuder på 0-2 med minuten kvar av första vilket gör uppförsbacken betydligt tyngre inför andra.

Vi spelar ändå rätt bra och alla kämpar men trots i princip spel mot ett mål får vi inte till några vassa lägen i andra mot ett Ardala som parkerar bussen och gör det bra ! Till slut blir det givetvis lägen för kontringar och med tio kvar stänger Ardala matchen med ett skott ribba in. Plus till mf : Andreas, Jonas, Keno och Patrik.

Nya tag mot Vårgårda på Tånga sön kväll 1800!!

Toarp-Säven/Hol 4-3

10 Maj 2017

One of those days. Lurig bortamatch efter tre vinster - kändes inte bra. Vi började med ett par chanser men deras målis fick bollen på axeln i ett friläge. I stället får dom iväg ett bra skott som Anton räddar men på returen vallar deras kille in bollen via Anton. Tyvärr kommer 2-0 med bara en minut kvar av första halvlek.

Vi tar nya tag och redan i första min skjuter Albin klockrent i ribbkrysset. Efter 14 min får Martin en billig straff men den blir lam och målisen räddar. Vi byter in Linus Sölva och Tommy och går ner på tre backar. Redan två min senare får Anton en ass när Linus kommer fri och lobbar in 2-1. 2-2 av Andreas och kvarten kvar - ingen kommer ihåg en fegis utan vi går för tre poäng men Toarp kontrar in två och en snygg nick av Linus med tre min kvar gör att vi satsar allt framåt men utan resultat.

Plus till Linus och Andreas.

Tennisseger mot Grolanda!

7 Maj 2017

Seger med 6-1 mot Grolanda i söndags. Mål av Jonas A straff Martin Andreas Pontus H Tommy och Linus.

HSK-S/H 1-4 (1-2)

27 April 2017

Vi räknade med en tuff match på torsdag kväll efter HSK knappa förlust mot Ardala. HSK tog också ledningen efter åtta min på ett fint skott. Planen höll inte Holklass så det blev en del märkliga situationer. Martin drog en kanon i ribban och Anton i mål räddade oss ett par gånger. Såg ut att bli 0-1 i halvlek men Häggarna ville annat. 1-1 Pontus och 1-2 Albin i min 40 och 42.

Redan efter fem min placerade Martin in 1-3 och vi tog över mer och mer. ( kanske mera träning har gett resultat? Verkar ju så i dom två första matcherna ) När sedan Jonas À frispelar Albin med tio kvar så är tre poäng säkrade. Plus till alla och extra till Anton, Jonas Ek, Albin och Martin.

Lite paus nu och sedan Grolanda på Sävevallen på sön 1800 om en vecka.

Seger med 3-2 i premiären!

22 April 2017

3-2 mot Hössna/Timmele som vi inte slog i fjol var en bra start och ganska rättvist. Vi gjorde ingen bra match - (premiärnerver på hemmaplan) men tog ändå tre viktiga poäng.

Albin - Andreas - Martin 1-0 = mönsteranfall . Andra halvlek börjar katastrof första 15 - 1-2 men kvittering av Elmander och sen 3-2 av Martin på Antons långa utspark räddade dagen! Plus till Andreas, Martin och försvaret. Herrljunga på torsdag ⚽️

Seger mot Långared med 3-2 i genrepet!

17 April 2017

BoIS chockstartar med 0-1 i första min via ett S/H ben. Vi gör en bra halvlek och vänder till 3-1. Mål av Albin 2 och Andreas. Andra halvlek blir rätt avslagen och vi missar ett par givna lägen.

Långared kämpar bra och får även till en reducering. Plus till Albin - två mål och en ass.

Kämpamatch av Säven/Hol!

28 Mars 2017

DM matchen mot div 2 laget Vänersborg IF trodde vi skulle bli en tuff match och det började inte bra med 0-1 efter sex min. Vi håller iaf det halvleken ut. 0-2 kommer i 54 min men fem min senare kommer Andreas Krantz fri och placerar säkert in 1-2.

Inte nog med detta- med kvarten kvar får Linus ett friläge men tyvärr bara nära 2-2. I stället för frispark till oss får Vänersborg en omställning och 1-3 två min senare.
Jättebra kämpat av alla men ändå lite plus till Anton i mål och Andreas på högerkanten.

Inställd match

23 Mars 2017

Match till helgen mot Främmestad inställd. Välkomna att titta på Säven/Hol mot div 2 laget Vänersborgs IF i DM. Matchen går kl 1900 på Björkvallen Vårgårda tisdag 28 mars.

Kanonmatch av Säven/Hol!

19 Mars 2017

Vi visste att 2-0 räckte för att vinna DM gruppen. Kändes från start att vi skulle kunna vinna men efter 19 min blir Jonas Ek frilägesutvisad och Mellby gör 1-0 på frispark! Martin vinner tre motlägg och gör 1-1 ändå i första halvlek och vi missar ett friläge med 30 sek kvar.

Sen:
55' 1-2 Linus friläge
70' 1-3 Albin volley på inlägg från Jonas
75' 1-4 Martin nick på hörna ⚽

Till råga på allt kunde vi gjort 3-4 mål till! Självklart överbetyg till alla - 4-0 på 70 min med 10 man 😄😄

Bättre inställning mot Sjuntorp!

15 Mars 2017

Ett bra inlägg efter 14 min - Tommy drar till på volley och målisen räddar men Martin är framme på returen 1-0. Vi har även 2-0 men Tommys mål när målisen tappar bollen blir bortdömt av någon anledning.

Vi tar över matchen helt och efter fyra min spelar Keno Linus fri 2-0. Tio min senare - Martin snett bakåt och Linus igen 3-0. Sjuntorp får ett tröstmål med 10min kvar på sin enda chans i andra halvlek. Bra match!
Plus till Adam ,Keno ,Tommy och Linus

DM = dålig match!

11 Mars 2017

Lördagens DM match mot Arentorp/Helås började bra då Martin nickade in en fin hörna från Jonas A. A/H kvitterade på straff och vi fick ett mål bortdömt för offside. Bedrövlig start på andra med både 2-1 och 3-1 inom tio min.

Hoppet tändes lite då Pontus Sölvasson med 17 min kvar kom igenom på högerkanten och hans hårda inlägg resulterade i självmål. Men strax därefter 4-2 och sen hände det inte mycket. Ingen bra match där vi var trea på bollen och förlorade dom flesta närkamper. Plus till debutanten Jonas Arvidsson i mål